„Újra ki kell mondanunk: életeket nemcsak a járvánnyal szemben kötelesség megmenteni, hanem a zárás, a korlátozások következményeivel szemben is. Teljes szektorok kerültek a megsemmisülés szélére. A kormány kötelessége lenne, hogy ne csak ígérjen bértámogatásokat, hanem fizesse is ki azokat időben. Szélesíteni kell a megsegítendők körét és növelni kell a segítség mértékét is. A semmibe hullott egzisztenciák, a holnaptól való szorongás megnyomorított életekhez vezetnek. Megszámlálhatatlanhoz” – írta Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere szerint elfogadhatatlan az adat, hogy a gazdaságvédelemre szánt pénzek háromnegyedét olyan célokra költötték, amelyeknek semmi közük a magyar gazdaság és a dolgozók védelméhez.

Úgy látja, mások mellett a vendéglátásban, a kultúra területén dolgozók kilátástalan helyzete mindannyiunk ügye.

„A kivéreztetett, meggyötört önkormányzatok az utolsó erejükből is igyekeznek segíteni például a vendéglátósoknak, ingyenes teraszengedélyekkel, kedvezményes bérleti díjakkal, de a városok, a települések lehetőségeiből nem lehet megmenteni szektorokat, egzisztenciák százezreit. A zárás életeket ment, más életeket viszont tönkretesz. Márpedig az életmentés mindenfajta értelemben kötelesség.”