A napokban kerül a hazai gyógyszertárakba az első, otthon is használható COVID gyorsteszt. A svájci cég terméke hasznos segítséget nyújthat többek között azoknak, akiknek koronavírusra jellemző tüneteik vannak a fertőzés beazonosításában, annak kiderítésre, hogy átestek-e már a fertőzésen, sőt, már oltást kapottak számára is, hogy meggyőződhessenek arról, kialakult-e már náluk a védettség a fertőzés ellen – írja a Pénzcentrum.hu.

A Biosynex Autotest COVID-19 az első olyan, Magyarországon forgalomba kerülő gyorsteszt, amit otthoni használatra is engedélyeztek.

A hazai gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben a napokban lesz kapható a termék, melynek segítségével a múltban, tünetekkel vagy azok nélkül lezajlott fertőzések is azonosíthatóak.

A teszteléshez a csomagban lévő eszközzel az ujjbegyből vett vért, valamint a reagens anyagot kell a mellékelt tesztkazetta megfelelő részébe juttatni. A teszt eredménye tíz perc alatt meglesz, ugyanakkor fontos, hogy a leolvasással nem szabad 20 percnél többet várni. A Biosynex Autotest COVID-19 gyorstesztjének pontossága az elvégzett vizsgálatok alapján megközelíti a 100 százalékot. Az ára 7 ezer és 8 ezer forint között lesz, patikáktól függően.

Borítókép: Izinta IVD Kft.