A pogányszentpéteri futballpályát az elmúlt hetekben teljesen feldúlták a vaddisznók. Van, ahol húsz centiméternél mélyebb csapásokat hagytak maguk után, de dagonyázóhelyet is kialakítottak a fűben.

Tettükkel nehéz helyzetbe hozták a Zala megyei harmadosztályban játszó csapatot, ezért a focisták kénytelenek lesznek más településen pályára lépni majd a Sonline összeállítása szerint.

A kertekben is látszanak a vadállatok nyomai. Mint Flinger Tamás polgármester a somogyi portálnak elmondta: az önkormányzatnak volt egy gyümölcsöse és málnaültetvénye, de azt is teljesen feldúlták.

Az itt élőknek nincsen értelme gazdálkodniuk a település vezetője szerint. A vadállatok megfékezésének egyetlen megoldása az lehet, ha az egész falut körbekerítik, ami lehetetlen.

Iharos a vadállatok teljesen tönkretették a közmunkaprogramban telepített majdnem két hektáros gyümölcsöst, de a gabonával elvetett földeken is nagy pusztítást végeztek korábban. Somogycsicsón az önkormányzat mintegy félszáz tuját ültetett el korábban, melyet az állatok teljesen tönkretettek. A kerteket itt is feldúlták, ezért a helyiek csak kevés terményt tudtak betakarítani. 

Kiemelt kép: Pixabay