Mozgalmas napok várhatóak. Pénteken napi melegrekord dőlhet, mind országos szinten, mind pedig a fővárosban. A hétvégén azonban mozgalmasabb, több hullámban csapadékos időjárás valószínű. A halmazállapot szombaton döntően még eső lesz, vasárnap délutántól azonban egyre több helyen valószínű havas eső, majd hó – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A fátyolfelhőzet mellett napközben átmenetileg vastagabb felhők is érkeznek, de némi szűrt napsütésre főként az Alföldön, déli megyékben számítani lehet.

Kisebb, időszakos eső legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, Észak-Alföld, illetve a főváros tágabb környezetében valószínű, de szemerkélő eső délebbre sem kizárt. Emellett estétől délnyugaton, nyugaton is megvastagodhat a felhőzet, és ekkor már ott a határ közelében is előfordulhat gyenge csapadék. Sokfelé lesz erős, a Kisalföldön helyenként viharos a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 2 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Borítókép forrása: Pixnio