Már 12 millió forint érkezett a horvátországi földrengés utáni újjáépítés támogatására a január elején indított adománygyűjtési akcióban – írja az Index.hu.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az összeggel a Sziszek-Monoszló megyében található Glina település középiskolájának újjáépítésébe kapcsolódik be. A glinai középiskolába 197 diák jár, akik jelenleg nem tudják folytatni tanulmányaikat, mert az intézmény súlyosan megrongálódott.

Ugyancsak egy hónapos gyűjtést indított a horvát károsultak megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat is, emellett a Baptista Szeretetszolgálatnak is lehet adakozni. Utóbbiak már a második segélyszállítmányt juttatták el az érintetteknek január 9-én Petrinjába. A Jópásztor Alapítvány 5 millió forintos támogatása mellett elsősorban sátrakat, áramfejlesztőket, fertőtlenítő és higiéniai szereket, tartós élelmiszert, ruhaneműt vittek. Emellett a magyar segélyszervezet munkatársai igyekeznek majd lakhatóvá tenni azokat a házakat, amelyek megsérültek ugyan a földrengésben, de a helyi hatóság menthetőnek ítélt.

Borítókép: Gettyimages