Az oltási tervnek megfelelően, az egészségügyi dolgozók oltása mellett csütörtökön fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is –  írja az MTI.

Elsőként csütörtökön az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában kezdik meg az oltást „a mobil oltócsapatok”: a fővárosi Pesti úti idősotthonban, az újpalotai Olajág otthonban, egy pécsi és egy miskolci idősotthonban.

A mobil oltócsoportok az idősotthonokban adják be a védőoltást, a már bevezetett protokoll szerint. Az előzetes igényfelmérés szerint a négy intézmény dolgozóinak és lakóinak többsége él a védőoltás lehetőségével. A négy intézményben 447 dolgozó és 779 gondozott jelentkezett az oltásra – írták.

A fővárosi Pesti úti idősotthonban több mint félezer idős ember él, és több mint kétszázan dolgoznak ott. Az újpalotai Olajág otthonban 160-an dolgoznak, a gondozottak száma 376. A Baptista Szeretetszolgálat pécsi idősotthonában 237 a dolgozók, és 480 a gondozottak száma. A miskolci Őszi Napsugár Otthonban 437 gondozott él és 165-en látják el őket.

Borítókép: Pixabay/HeungSoon