Egészségügyi dolgozó, roma kislány, mozgás- és értelmi sérült, krisnás, nyugdíjas, rendőr.Ők énekelték a Himnuszt az RTL Klubon éjfélkor, és zenélés közben a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei, kórusban – írja a 444.hu.

Utána a karmester, Fischer Iván arról beszélt, hogy ha tartjuk a távolságot, hordjuk a maszkot és beoltatjuk magunkat, pár hónap múlva megint megölelhetjük egymást és érezhetjük, hogy összetartozunk. Aztán a boldog új év mellett mindenkinek jó kedvet, egészséget és közösséget kívánt.

Az ügy előzménye, hogy december 24-én a kormánymédiát keresztül-kasul bejárta a hír, hogy előző nap egy ultrakonzervatív civilszervezet bojkottot hirdetett az RTL Klub ellen, mert az karácsony előtt társadalmi célú hirdetésként leadta a Háttér Társaság szivárványcsaládokról szóló A család az család című kisfilmjének egyes részleteit. A bojkottfelhívásnak nem lett nagy visszhangja – az emberek minden ellenkező híresztelés ellenére nem hülyék, meg hát karácsonykor amúgy sem feltétlenül gyűlölködni akarnak.

Borítókép: Pixabay/12019