Bár korábban azt mondta a Xiaomi, hogy ők nem veszik ki a töltőt az újonnan érkező telefon dobozából, úgy tűnik, a Xiaomi Mi 11-hez már nem csomagolnak ilyet – írja a Hvg.hu.

Az Apple az idei évben meglépte azt, amit egy ideje már pletykáltak a cupertinói vállalattal kapcsolatban. A cég az iPhone 12-es széria dobozaiból környezetvédelmi okokra hivatkozva kivette a töltőfejet, amire a Samsung egy kis trollkodással válaszolt, és a kínai Xiaomi is jelezte, náluk biztosan nem hiányzik majd semmi a dobozból.

Ehhez képest a Samsung nemrég törölte az Apple-t froclizó reklámokat, most pedig a Xiaomi is újragondolta a dolgokat.

Olyannyira, hogy a vállalat bejelentette, a hamarosan érkező új csúcsmobilja, az M11 dobozában mégsem lesz ott a töltő – szúrta ki az Engadget a Redditen.

A Xiaomi ráadásul ugyanazzal a dologgal magyarázta a döntését, amivel korábban az Apple: a legtöbb felhasználónak már van egy töltője a korábbi mobilvásárlás miatt, így amellett, hogy felesleges újat adni, a környezetet is kevésbé terhelik a legyártásával, csomagolásával.

És valószínűleg nem utolsó szempont az sem, hogy ezzel igen sok pénzt takaríthat meg a vállalat – de ezt már csak mi tesszük hozzá. A megoldás miatt ugyanis kevesebbet kell legyártani, és ha valaki mégis igényt tartana rá, akkor azt pluszpénzért el lehet neki adni. A felhasználói oldalról viszont pozitívum, hogy így néhány ezer forinttal olcsóbbak – pontosabban kevésbé drágák – lehetnek az új mobilok.