A Perfect Planet, David Attenborough új, ötrészes sorozata a természeti erőkre, az időjárásra, a napenergiára, a vulkánokra, az óceáni áramlatokra fókuszál.

Mint a Sokszínű Vidék felhívja rá a figyelmet: a sorozat nyitányán a barátságtalannak tűnő, de kis flamingók tízezreinek otthont adó tanzániai Nátron-tóval is megismerkedhetünk az isten hegyeként emlegetett Ol Doinyo Lengai aktív vulkán árnyékában.

A helyszínen először készültek felvételek drónokkal. A flamingók a tavon építenek sárszigetecskéket fészkeiknek, amelyeket a víz maró hatása miatt a ragadozók nem tudnak megközelíteni, ugyanis ez a világ leglúgosabb tava, pH értéke elérheti a 9-10.5 értékeket is.

A flamingós jelenet az egyik leghihetetlenebb, amit valaha láttam a televízióban. Gyönyörűen filmezték le drónokkal, a képek kitörölhetetlenül beépülnek az elmébe. Rendkívüli

– mondta Sir David Attenborough.

Az előzőeknél is nagyobb élményt és betekintést kínál a trailer hosszabb verzója. Mint a Greenfo írja, négy éven át forgatta a Perfect Planetet David Attenborough, a befejező munkálatokat a 94 éves természettudós kertjében rögzítették.

Az örökké világjáró 94 éves tudós idén a járvány alatt csak kétszer hagyhatta el otthonát az elmúlt hónapokban, de azért nem szakadt el a természettől: kertjében csodálta annak változásait.

Az új sorozat felvételeihez egy kicsit újradekorálták nyugat-londoni házának nappaliját, amelynek falaira gyapjútakarókat aggattak fel, hogy elnyomják a visszhangot a hangfelvételek készítésekor. A stáb a kertben ütött tanyát és a mikrofonkábeleket az ablakon át vezették be a szobába, és a kertben rögzítették a felvételeket.

Kiemelt kép: YouTube