2020 drámai karácsonyán megrendítő erejű videót tettek közzé a az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet munkatársai, akik a szolgálatban lévő kollégáiknak és a betegeknek akartak így Áldott Karácsonyt kívánni.

Zorán egyik legszebb dalát, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán alkotását, vagyis Az Ünnepet dolgozták fel olyan zenészek társaságában, mint Gömöry Zsolt, az Edda billentyűse és Keresztes Ildikó énekes.

„Kivételesen fontos pillanat. Lehetőség önmagunkban felfedezni az Embert. Ráérezni: kinek születtünk. Ráhangolódással jár. Ha megállunk egy pillanatra: befelé figyelünk és felfelé – csak ekkor élhetjük meg.

Kórházi ágy mellett, betegek szenvedése közben mindezt előidézni magunkban, 8-12 órás műszakokban erre figyelni, beosztások, helyettesítések, küzdelmek sűrűjében ünnepelni, a COVID árnyékában MÉGIS a születésre és az ÉLETRE koncentrálni fáradtan, elgyötörten, kialvatlanul, loholva önmagunk után – ezt kínálja lehetőségként 2020 Karácsonya számunkra” – írták a Facebook-bejegyzésükhöz.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán