„A könnyeink miatt kiírni is alig tudjuk néhány óra leforgása alatt a második tragikus hírt. P. István berettyóújfalui mentőápoló Bajtársunkat is legyőzte a világjárvány” – írja Facebook-oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Hozzáteszik, bajtársuk mindössze 48 éves volt.

🏴 A könnyeink miatt kiírni is alig tudjuk néhány óra leforgása alatt a második tragikus hírt. P. István berettyóújfauli…

Közzétette: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége – 2020. december 16., szerda

Két órával korábban egy körmendi mentőápolóról írták meg, hogy elvesztette a harcot a koronavírus ellen. Itt az is hozzátették, hogy „két kisgyermekét már az égből figyeli, bennünket pedig onnan segít ebben az embertelen küzdelemben.”

🕯️ Újabb Bajtársunkért kell ma gyertyát gyújtanunk…🏴 T. Tamás, a körmendi állomás mentőápolója elvesztett a harcot a…

Közzétette: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége – 2020. december 16., szerda

A Magyar Orvosi Kamara keddi tájékoztatása szerint már 34 egészségügyi dolgozó halt bele a koronavírusba. Köztük hét mentődolglozó van, de a listán szerepel nyolc házitovos, sebész, radiológus orvos, ápoló és beteghordó is szerepel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az aktív fertőzöttek kevesebb, mint egy százaléka egészségügyi dolgozó.

Mint a szakszervezet a Facebook-oldalán fogalmazott, „a szavaink elfogytak, csak a Bajtársaink emléke maradt. Őrizzük őket együtt.”

A borítókép illusztráció. Forrás: Wikipedia Commons