A főváros azt szeretné, hogy élhető úthálózat kapcsolódjon a Galvani hídhoz. Ezt a főpolgármester kabinetfőnöke szerdán egy online háttérbeszélgetésen részletezte.

Balogh Samu a távirati iroda beszámolója szerint mondta: azt látni, hogy a tervezett úthálózat-változatok, amelyek a közúti forgalom növekedésével számolnak, nagyon komoly hullámokat vertek a budapestiek körében és nem egyértelmű a fogadtatása a projektnek.   

Emlékeztetett rá, Karácsony Gergely főpolgármester kedden tudatta, hogy kezdeményezni fogja a Galvani hídhoz kapcsolódó úthálózatról való döntés elhalasztását a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában.

Tehát azt kezdeményezik, hogy a december 31-i határidőt tolják ki, és nagyon fontos lenne egy széles civil egyetértést teremteni az ügy mögött. Hangsúlyozta: a főváros deklarált elképzelése, hogy csökkenteni kívánja a forgalmat.

Az Aquincumi hídról szólva közölte, a megfelelő társadalmi egyeztetések lefolytatása miatt kérik a kormányhatározatban megjelölt jövő májusi határidő módosítását.

A pesti alsó rakpart megújításáról szólva elmondta, komoly lezárások lesznek 2021-től.

Lesz vízvezeték-rekonstrukció és a főváros azt szeretné, hogy a rakpartprojekt ehhez kapcsolódóan, összehangoltan tudjon megvalósulni, ugyanis a jelenlegi ütemterv elcsúsztatná a kivitelezés kezdetét. Balogh Samu jelezte, a rakpart ügyében folyik az egyeztetés a kormánnyal.

Kiemelt kép: a Galvani híd kijelölt helye térképen. Fotó: Wikipedia Commons