Megostromolták a magyar patikákat

Bár a komplett kiskereskedelmi forgalom halványan teljesít a korábbi évekhez képest a koronavírus-járvány miatti óvatosság és korlátozások miatt, vannak nyertesei és vesztesei a pandémiának – írja a Napi.hu.

A KSH nem teljes körű – az online pénztárgépek adatain alapuló – friss adatai szerint november első két hetében a boltok forgalma több mint 4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ez egyébként jobb adat, mint amit a teljes kiskereskedelem az első kilenc hónapban elért, ugyanis az üzemanyagok nélkül számolt forgalom az első háromnegyed évben 2,6 százalékkal nőtt..

November első két hetében a patikák forgalma kiugró mértékben, 35 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Ez feltehetően a súlyosbodó járvány miatti beszerzéseknek köszönhető. Az élelmiszereket, mindennapi cikkeket forgalmazó boltok is az átlag feletti növekedést értek el. Az úgynevezett szabadidős és kulturális termékek forgalma viszont 20 százalékkal csökkent. A vendéglátás szintén a járványintézkedések eredményeként 28 százalékos mínuszban volt november első felében.

Borítókép: Piabay/qimono

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére