A koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében hozott szigorú intézkedések további 300 ezer autóval csökkentik az új autó eladásokat Európában az LMC Automotive előrejelzései szerint – írja a Portfólió.hu.

Európában 16,2 millió járművet értékesíthetnek, amely 22 százalékos visszaesést jelent 2019-hez képest. Ebben az is szerepet játszik majd, hogy a koronavírus-járvány második hullámának megfékezése miatt rendkívül szigorú intézkedések léptek életbe.

Észak-Amerikában várhatóan 17 millió új járművet helyeznek idén forgalomba, amely 16 százalékos visszaesést jelent majd 2019-hez képest. Az értékesítésesek a tengerentúlon is bővülhetnek, várhatóan 9 százalékos lesz a növekedés mértéke 2021-ben.

Kínában, ahol a legerőteljesebb visszapattanás következett be a tavaszi mélyponthoz képest, 24,1 millió jármű találhat gazdára, amely csupán 6 százalékos csökkenést jelent 2019-hez képest. 2021-ben viszont már 25,8 millió járművet adhatnak el, amely 7 százalékos bővülést jelent majd.

Jonathon Poskitt, az LMC Automotive elemzője elmondta, hogy az európai autópiac gyógyulásában, az autóeladások növekedésében fontos szerepet fog játszani a koronavírus-vakcina várható bevezetése.

Borítókép: LyraBelacqua-Sally/pixabay