A járványhelyzet kapcsán természetszerűleg megnőtt az igény a szabadban való kikapcsolódásra, így a Normafán is egyre több a kiránduló a Hegyvidéki Önkormányzat honlapja szerint.

Mint a túlterhelt területre a természetvédők ajánlása ellenére lombkoronasétányt tervező önkormányzat honlapján írják, az utóbbi napok tapasztalatai azt mutatták, hogy ez komoly közlekedési és parkolási gondokat eredményez a környéken, valamint a sétányokon is egyre nehezebb tartani a szükséges távolságot.

Azt kérik, ehetőség szerint a Normafa helyett a budai hegyek kevésbé látogatott területeit válasszák a turisták.

Az egyéni sportolást választók nemcsak a Normafán, hanem a Gesztenyés kertben és a Városmajorban is igénybe vehetik a futópályákat. Azt kérik, aki mégis a Normafát választja, ha teheti, vegye igénybe a közösségi közlekedés szolgáltatásait.

A Normafán – ahol folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét – csak korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre. Nyomatékosan felhívják az autósok figyelmét, hogy kerüljék a tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon történő parkolást. A szabálytalanul parkolókat a Hegyvidéki Rendészet munkatársai megbüntetik.

Fokozattan kérik a távolságtartást, szükség esetén a maszk használatát.

Kiemelt kép: Rácmolnár Milán