A 24.hu vette észre, hogy Károly herceg a Vogue-nak adott egy érdekes interjút, akit az interjút készítő főszerkesztő rengeteget dicsérgetett a kifinomult stílusa miatt. A fenntartható divatról nagyon sarkalatos véleménye van, szerencsére, erről is szót ejtett.

„Nos, nem az a fajta ember vagyok, aki mindent eldob. Gyűlölöm ezt. Inkább megjavítom őket, foltozgatok, de kidobni nem fogok semmit. Az a gond, ahogy öregszel, az alakod hajlamos veled együtt változni, és már nem férsz bele azokba a ruhákba, melyekbe korábban még igen.

De én a hulladékot semmilyen szinten nem tudom elviselni: az ételpazarlásról ugyanígy gondolkodom, találni kell más megoldásokat. Nem jó az a fajta lineáris gazdasági modell, hogy folyamatosan gyártunk, veszünk, eldobunk dolgokat, én ezért is szentelek nagy figyelmet a körforgásos rendszereknek.

Gondoljunk csak bele, mennyire nagy tragédia, hogy a folyamatos vásárlással egyre jobban és jobban kimerítjük a természeti erőforrásainkat” – mondta a herceg.

Arról is beszélt, hogy van egy csapat mögötte, akik a stílusát igazgatják, szerinte a színekkel való játék izgalmas.

„Szerencsés vagyok, mert fantasztikus emberek vesznek körül, csodás dizájnerek, akik olyan dolgokat készítenek nekem, amelyeket én nagyra is értékelek” – tette hozzá.

Borítókép: Flickr/MEAphotogallery