Eltávolítják az Andrássy úton a járda melletti részekről a korábban odatelepített műfüvet, helyére évelő növények kerülnek majd.

Mint az MTI beszámol róla, az Andrássy úton, az Oktogonnál közösen tépte fel egy részen a műfüvet Karácsony Gergely főpolgármester, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VI. kerületi polgármester, Temesvári Szilvia (Párbeszéd), Terézváros környezetvédelemért felelős alpolgármestere, valamint Zakar András, a Főkert vezérigazgatója. Karácsony Gergely arról beszélt: a főváros és Terézváros közösen vallja, hogy Budapest belvárosát zöldíteni kell.

Mint a főpolgármester közölte: az Andrássy úton a műfű miatt elkezdtek pusztulni a fák, ezért el kell távolítani. Továbbá a kipusztult fák helyére újakat ültetnek majd.

A főpolgármester úgy fogalmazott, ma már minden politika zöldnek kívánja bemutatni magát, és ilyenkor nagy veszély a zöldre festés politikája, amely bármilyen beavatkozást zöld maszlaggal önt le. Mint mondta:

A zöldre festés igazi szimbóluma a zöld műfű.


Soproni Tamás elmondta, a fővárossal együttműködésben megújítják az Andrássy utat és visszaadják az embereknek. Ennek egyik része, hogy a zöldet újra rendbe hozzák, és szimbolikus lépésként feltépik a műfüvet. A kerületi önkormányzat a Főkerttől megrendelt egy, az Andrássy úti faültetésre és növényvédelemre vonatkozó tanulmányt.

Temesvári Szilvia arról beszélt, hogy Terézváros zöldítésének egy ikonikus állomásához érkeztek, elkezdik műanyagmentesíteni az Andrássy utat. Mint mondta, a kerület előző, fideszes vezetése a főváros akkori vezetésével együtt hagyta, hogy a műfű alatt a fák gyökerei szétrohadjanak.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Szabó Rebeka. Fotó: Párbeszéd Magyarországért