Egész napos műsorfolyam keretében várja december 20-án a felajánlásokat a közmédia a kilencedik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amellyel idén az autista gyermekeket és családjaikat szeretnék támogatni.

Az idei Jónak lenni jó! akcióval egy, az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjtenek támogatást. Ezt közölte az MTVA Sajtó Osztály az MTI-vel. A kedvezményezett Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy egy élhetőbb világot teremtsenek az autista személyeknek, ahol az embertársaik megértik, elfogadják és segítik őket a mindennapi életben. Az alapítvány évek dolgozik az autisták elfogadásáért, számos olyan eseményt szerveztek, ahol edukatív jelleggel is támogatták célkitűzéseiket.

Többek között 2018 márciusában létrehozták Közép-Európa első autista vizsgálóközpontját.


 A szakmával való folyamatos egyeztetés során arra jutottak, hogy további segítséget nyújthat az érintetteknek egy autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrum, amelyhez most a támogatást gyűjtik.

Az alapítvány szakmai együttműködő partnere a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a tervek szerint a diagnosztikai és terápiás centrum a XIII. kerületben, az intézet Gyermek téri épületében kap majd helyet.

A legértékesebb felajánlások közül néhányat december 20-án árverezésre bocsájtanak.

Ezen a napon egy reggeltől estig tartó műsorfolyammal zárul a jótékonysági kampány, amelybe a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik valamilyen formában.

Az adományvonal már él: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Kiemelt kép: Pixabay/alteredego