Feleannyi energia felhasználásával is ki tudnánk szolgálni 10 milliárd embert

Miközben a politikusok többsége vélhetően gazdasági szempontok miatt elutasítja a klímaváltozás lelassítását szorgalmazó egyezményeket, addig kiderült, hogy az üvegházhatás csökkentése lényegében a saját kezünkben van – írja a Liner.hu.

A Global Environmental Change tudományos folyóiratban közzétett tanulmányból megtudhattuk, ha csupán a globális strukturális egyenlőtlenségeket oldanánk meg a világ lakossága körében, azzal felére lehetne redukálni a káros gázok kibocsájtását, a bolygó pedig sokkal élhetőbbé válhatna.

Ha az 1960-as években megszokott energiafogyasztáshoz térnénk vissza, és alkalmaznánk a mai megújuló energiaforrásokat, azzal 10 milliárd ember számára biztosíthatnánk megfelelő életkörülményeket – egyszóval a klímaváltozás elkerülhető.

A világ legtöbb országa számára egy ilyen életminőségbeli újrakalibrálás, illetve a körülmények kiegyenlítése óriási fejlődést jelentene, a gazdagabb nemzetállamok lakosainak, legfőképpen az USA állampolgárainak hozzá kellene szokniuk a kisebb házakhoz és a kevesebb hús fogyasztásához.

Borítókép: Pixabay/SD-Pictures

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére