Both Zoltán, hivatásos vadállatbefogó egy királypitont fogott be Pest megyében. Egy hölgy egy mezőn kutyát sétáltatott, amikor meglátta a hűllőt.

Látta, hogy nem őshonos a méretei és a színezete alapján a Szeretlek Magyarország cikke szerint. Készített róla a távolból egy fényképet, és megtette a bejelentést egy állatvédő szervezetnél, de őshonos siklónak gondolták az elmondása alapján. A hatóság részéről is elutasítást kapott.

Egy harmadik állatmentő alapítvány már megnézte a fényképet, és azt mondta rá, biztos, hogy egy gabonasikló, ami ugyan nem őshonos, de ártalmatlan.

Both Zoltán a vastagsága és a színezete alapján egyből látta, szó sincs őshonos siklóról, de Amerikában őshonos gabonasiklóról sem.

Mint a médiumnak elmondta, látta, hogy a képen egy királypiton van, ami az életben maradásért küzd. A hideg őszi éjszakák miatt teljesen átfagyott az Afrikában élő kistestű óriáskígyó. Valószínűleg egy macskával vagy nyesttel találkozhatott, több helyen csúnyán megsérült. Both Zoltán szerint vagy megszökött vagy valaki meg akart szabadulni tőle.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons