Egy repülőgépeket tároló telephely Ausztrália középső részén teljesen megtelt nemrég, úgyhogy a tulajdonosoknak most új területeket kell keresniük az igények kielégítéséhez. A tárolást azok a légitársaságok választották, amelyeknek egyszerűen nem volt elegendő utasuk a koronavírus-járvány miatt, hogy repüljenek az összes gépükkel, így ezt látták a leginkább költségtakarékos opciónak – írja a Napmintnap.com.

Az Asia Pacific Airline Storage nevű helyen jelenleg 94 gép várja sorsát és egy másik telephelyen ez a szám tovább fog bővülni, szomorú indikátoraként annak, hogy mennyire nehéz most a helyzet a légitársaságok számára.

A fő tárolók a Singapore Airlines, a Cathay Pacific, a Fiji Air és a Cebu Pacific és a rengeteg gép okán az Alice Springsben lévő telephely most már helyi nevezetesség lett.

A cég az igények felmérése után elkezdett azon dolgozni, hogy a mostani 110 férőhelyes telephelyet 200 férőhelyesre bővítse és ezzel párhuzamosan létrehoztak egy új telephelyet is. Alice Springs Ausztrália középső részén fekszik és rendkívül sivatagos, száraz hely, pontosan ezért választják a légitársaságok, hiszen száraz környezetben könnyen megőrizni a gépek megfelelő állapotát, mint esős, magas páratartalommal bíró helyek esetén.

Borítókép: Pixabay/Steve001