Az innováció a kulcs a fenntarthatóság és az élelmezésbiztonság eléréséhez – mondta a Corteva Agriscience alelnöke, Anne Alonzo vitaindító beszédében a Politico Agriculture and Food Summit – Mezőgazdaság és élelmiszer konferencián.

A Corteva Agriscience 2021 júniusában fogja ismertetni a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló tervét, hangzott el egy kiemelt jelentőségű rendezvényen, amelyen politikai döntéshozók és a mezőgazdasági ágazat képviselői voltak jelen – írja az Agroforum.hu.

Anne Alonzo „Átmenet a zöld mezőgazdaságba” című vitaindító előadásában elmondta, hogy a COVID-19 járvány rávilágított arra, hogy az innováció milyen fontos szerepet játszik az élelmiszer-ellátás jövőbeli biztosításában.

Felszólított mindenkit, aki a mezőgazdaságban vagy agrárvállalkozásban dolgozik, hogy „vegye ki a részét annak megformálásában, hogy miként védjük meg a bolygónkat, hogyan támogatjuk a gazdákat, és hogyan látjuk el magasabb tápértékű élelmiszerrel a fogyasztókat.” Ez, ahogy Alonzo elmondta, az új technológiák támogatását és a tudományos alapokon történő politikai döntéshozatali megközelítést jelenti. További felszólalók között szerepeltek az Európai Bizottság tisztviselői, európai parlamenti képviselők, a résztvevő országok miniszterei, valamint civil szervezetek

Borítókép: Pixabay/dbreen