A bibliai Ószövetségben az Egyiptomot sújtó tíz csapás során az állatok hol elpusztulnak, hol ellepik az embereket. A békáknak és a sáskáknak utóbbi sors jut.

Manapság nem egyszer érezhetjük úgy, a sorscsapásokkal bibliai időket élünk: vírus tizedeli az emberiséget, állatfajok halnak ki sorra, míg a poloskáktól nem tudunk megszabadulni. Utóbbinál is sokkal rosszabb, rémálomszerű élményben lett része egy igali családnak, amelyre hüllők hoztak nehéz napokat.

Bár a megyei híroldal beszámolója alapján nem egyértelmű, kígyókról vagy siklókról van-e szó, egyelőre maradjunk annyiban, hogy erdei siklók leptek el egy igali családi házat a Sonline hírei szerint. A lakóknak ki kellett költözniük az ingatlanból a csúszómászók miatt.

Elbontották a melléképületeket, a kár tetemes, de a biztosító nem akar fizetni.

A család a Duna-Dráva Nemzeti Park őrkerület vezetőjét, Szegvári Zoltánt hívta segítségül, ő vadkamerákkal figyelte az állatokat és többször járt a házban is.

Mint kiderült, több tíz erdei sikló jutott be az ingatlanba, valószínűleg a falon lévő repedésekbe költöztek be. A szakember szerint kutyák és a baromfik tartásával távol tarthatóak a háztól.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons