A finn Wolt nyerte el a Tech5 startup verseny első díját. Dobogón végzett egy e-roller hálózatot működtető és egy e-kerékpárt kifejlesztő cég is – írja a Cpmuterworld.

Az ételszállító platformjáról ismert finn technologiai cég a legígéretesebb startupnak járó díjat a hetedik alkalommal megrendezett versenyen vitte haza. A második a TIER lett, a harmadik a Cowboy. A győzteseket beruházókból, influenszerekből és szakértőkből álló zsűri választotta ki, amelyik a társadalmi hatást, a csapat növekedését és a médiafogadtatást is számításba véve.

Az indoklás szerint a környezettudatosságra kielemten figyelő Wolt szolgáltatása lehetővé teszi, hogy egy könnyen kezelhető app segítségével bárhonnan és bármikor ételt rendeljünk otthonra vagy a munkahelyünkre. A cég platformja 23 ország 90 városában több, mint 15000 éttermet fog át.

2019-ban a Wolt elkezdte kompenzálni azt a széndioxid-mennyiséget, amit 2015-ös indulásától kezdve a szállítások során kibocsátott.

Ennek érdekében a South Pole-lal társulva karbonkrediteket kezdett vásárolni, a korábbi és jövendő kibocsátások ellensúlyozására.

A második helyezett TIER megfizethető, könnyen elérhető és fenntartható városi közledési megoldást kínál e-rollerek és e-mopedek formájában. Kilenc ország 70 városában működik az appjuk, amelyen könnyen megtalálható a TIER több, mint 50000 környezetbarát elektromos járművéből a hozzánk legközelebb eső.

Végül a Cowboy nevű belga startup elektromos kerékpárjával érdemelte ki a harmadik díjat. A cég e-bringája számos előremutató megoldást tartalmaz: formája karcsú és elegáns, áramforrását pofonegyszerű cserélni, és a hagyományos lánckereket karbonszálas szíj helyettesíti. A jármű egy appra csatlakozik, amellyel kényelmi és szervízszolgáltatásokhoz férhetünk hozzá.

Borítókép: Wolt.com