„Újabb lépés a teljes győzelem felé a Hajógyári-sziget ügyében! Végre megjelent a kajak-kenu központ átköltöztetéséről szóló kormányhatározat!” – jelentette be Facebook-oldalán Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország társelnöke.

Újabb lépés a teljes győzelem felé a Hajógyári-sziget ügyében! Végre megjelent a kajak-kenu központ átköltöztetéséről…

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. szeptember 15., kedd

Hozzátette, július 30-án Gulyás Gergely azt mondta a kormányülés után, hogy döntöttek: nem lesz állami beruházás, azaz sem kajak-kenu központ, sem más a Hajógyári-szigeten. Szabó Tímea ezután kereste, kereste, de sehogy nem akaródzott megjelenni az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

„Nem tartott sokáig rájönni arra, hogy Orbán Viktorék valószínűleg újra át akartak verni minket, elaltatni azt a példátlan összefogást és tiltakozást, amely több ezer fa kivágása, a sziget mobilgáttal való lebetonozása és a NER-lovagok több ezres beköltözése ellen összekovácsolódott az utóbbi hónapokban”

– írta a politikus a Facebookon.

Ezért két dolgot tett: egyrészt határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a mobilgát engedélyeztetési eljárásának visszavonásáról, másrészt írásbeli kérdést tett fel Gulyásnak arról, hogy mikor jelenik meg az ominózus kormányhatározat. Az írásbeli kérdés után a minap megjelent a Közlönyben, hogy a tervezett kajak-kenu központot a kormány Sukorón építi meg.

Ebből a Párbeszéd társelnöke szerint egyenesen következik, hogy nem lesz sem fakivágás, sem mobilgát, sem 1400 lakásos jachtkikötős luxuslakópark sem a Hajógyári-szigeten.

„Megmondtam korábban is, és tartom magam: nem hagyjuk Orbánék természetpusztítását, a NER-lovagok vég nélküli lopását, az óbudaiak – családok, kutyások, bringások – szigetének lenyúlását! Folytatom a harcot, és Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként éberen fogom továbbra is figyelni a sziget sorsát! A Hajógyári a miénk és nem a NER-lovagoké” – zárta a bejegyzést a politikus.

Borítókép: Hajógyári-sziget. Fotó: Wikimedia Commons/Verőczi Zoltán