Megnyílt a héten a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) – Mesemúzeum új helyszíne, a kiskamaszoknak szóló Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely az MTI tudósítása szerint.

Berg Judit író, a Mesemúzeum kulcsőre nyitotta meg a meseműhelyt és beszélt a kiállításról. Mint mondta, olyan dolog született, amely sok gyerek számára fog maradandó élményt szerezni és talán megnyitja a kaput egy olyan út felé, amerre sokan boldogan indulnak majd.

Kiemelte: a történetmondás, a történetalkotás felszabadító alkotótevékenység, nem kell profinak lenni ahhoz, hogy jó történeteink születhessenek.

Úgy látja, ha kapunk hozzá megfelelő segítséget, útmutatást, hogyan is kell történetet építeni, akkor hihetetlen élményben lehet része mindenkinek. A múzeumban pedig a látogatók szakmai szempontokat kaphatnak a történetalkotáshoz, fejlesztik a szókincsüket, lépésről lépésre viszik bele őket az alkotói folyamatba.

Az új helyszínt a Budavári Önkormányzat által felajánlott épületrészben, a Döbrentei utca 9. szám alatti Virág Benedek-házban alakították ki. Míg a Mesemúzeum foglalkozásaival és rendezvényeivel az 5-10 éves korosztályra fókuszál, az új térben a 10-14 évesek szövegértő és szövegalkotó készségét fejlesztő, magyar gyerek- és ifjúsági irodalmat közvetítő kiállítást hoztak létre. A 78 négyzetméteres helyiségben olyan installációs teret alakítottak ki, amely inspirálóan hat, mintát és ötleteket nyújt a történetalkotáshoz.

Kiemelt kép: Pixabay/Victoria Borodinova