A Főkert munkatársai végeztek területrendezést Budapest XV. kerületében egy természetvédelmi területen 2020. augusztus 26-án, amikor munkavégzés közben egy bozótos terület közepén kialakított tisztáson egy gondozott – cannabisnak látszó növényekkel teleültetett – ültetvényt találtak – közölte a rendőrség.

Azonnal értesítették a mezőőri szolgálatot, amelynek munkatársai hívták a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság járőreit. A már helyszínen lévő rendőröknek a mezőőrök elmondták, visszatartottak egy kerékpárost, mert a férfi feléjük tartott, de amikor észlelte jelenlétüket, megpróbált elhajtani.

A kiérkező járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították a XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi azt elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez.

Állítása szerint a nála lévő metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket pedig súlyként, kerékpáros edzéshez használta. A kötözőmadzagról azt mondta a gyanúsított, hogy véletlen keveredett a cuccai közé.

A területen tartott szemle során 58 tő eltérő fejlettségű cannabis növényt, valamint a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le.​ A nyomozók a 42 éves B. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el. (Police.hu)

A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay/rexmedlen