Vizsgálatot indított a német szövetségi közúti közlekedési hatóság a Porsche autógyártó társaság ellen benzinüzemű motorok manipulációjának gyanúja miatt – írja az MTI.

A vizsgálatot benzinmotorokkal összefüggő lehetséges szabálytalanságok miatt folytatják. Az érintett gyártmányokat 2017 előtt fejlesztették, az európai piacon értékesítették, az aktuális kínálatban nem szerepelnek. A szabálytalanságok gyanúját a gyártó jelentette a német szövetségi közúti közlekedési hatóságnál és az amerikai hatóságoknál.

A belső vizsgálatokat még 2016-ban kezdték, az anyavállalat Volkswagen csoport névadó márkájánál kirobbant dízelbotrány nyomán.


 A gyanú szerint előfordulhat, hogy szabálytalanul, a gyártási engedélyben rögzített jellemzőktől eltérően működnek bizonyos Porsche-modellekben motorok, motorvezérlő szoftverek, illetve a kipufogógázt elvezető és tisztító berendezések.

A sportkocsikat és luxus városi terepjárókat gyártó Porsche közölte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal, célja a tények teljes körű feltárása.

A VW dízelbotrányával kapcsolatban egyszer már elmarasztalták a Porschét. A károsanyag-kibocsátási előírásoknak nem megfelelő gyártmányok forgalmazása miatt 535 millió euró bírság megfizetésére kötelezték 2019-ben.

Borítókép: Pixabay/Free-Photos