Várhatóan 2021. közepén elindulhat az építkezés Bezenye és Hegyeshalom határában a Lajtania Park nevű, európai szinten is kiemelkedő projektben – írja a magro.hu.

A német Fakt AG a tervek szerint három ütemben nagyjából 314 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre a térségben. A települések megállapodást írtak alá a beruházó német cég magyarországi leányvállalatával, a Fakt Hungaria Kft.-vel. Ebben többek között vállalták, hogy 2020. szeptember 30-ig a beépítési tervezetben foglalt tartalommal elkészíttetik a módosítandó településrendezési terveket és műszaki dokumentációkat.

A német vállalat 50 hektáron feldolgozó- és logisztikai központot, 30 hektáron üvegházat, 50 hektáron szabadföldi kertészetet hoz létre. Ezzel csaknem a teljes magyar zöldség-gyümölcs ágazat termékei számára kiugrási lehetőséget nyújthat az európai piacokra. A területen a beruházó a termelési, feldolgozási és logisztikai központ mellett hosszú távon haltenyészetet, üvegházakat, hűtőkonténereket, konferenciaközpontot, hotelt, autópálya-felhajtót és lakásokat is létrehozna.

A borítókép illusztráció:Pixabay/Free-Photos