„Ma reggel a Budapest Fejlesztési Központ kiírta az ötös metró első ütemének tervezésére szóló tendert – ahogy ezt az elmúlt hetekben, Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral együtt a BFK létrejötte utáni száz napon belülre megígértük” – írta Vitézy Dávid Facebook posztjában, amelyben részletesen ismertette a tervezési feladat műszaki tartalmát.

Ma reggel a Budapest Fejlesztési Központ kiírta az ötös metró első ütemének tervezésére szóló tendert – ahogy ezt az…

Közzétette: Vitézy Dávid – 2020. február 24., hétfő

„Az 5-ös metró koncepció befejezését jelentő új összekötő alagutat vizsgáló megvalósíthatósági tanulmány is készül a most megrendelendő munkák részeként, mely kijelöli ennek a távlati fejlesztésnek a nyomvonalát és megállóit. A következő évtized legjelentősebb, közel egymillió budapesti és agglomerációs lakos közlekedését segítő hév-fejlesztéseinek tervezőjét a legnagyobb versenyt biztosító, nyílt európai uniós közbeszerzési eljáráson választjuk ki.

Az infrastruktúra-tervezéssel párhuzamosan hamarosan indul az érintett hév-vonalakra új, alacsonypadlós, klimatizált vonatok beszerzésének tendere is a MÁV-HÉV-vel együttműködésben.

A projekt műszaki tartalmát a Fővárosi Önkormányzattal közösen alakítottuk ki a 2018-as kormánydöntés időszakában, de természetesen a tervezés minden lépésébe a fővárosi és agglomerációs önkormányzatok, illetve a BKK képviselőit is be fogja vonni a Budapest Fejlesztési Központ” – fogalmazott a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója.

A borítókép illusztráció: Pixabay/photos_kast